måndag 26 juli 2010

Minisemester på Öland
Vi bodde fyra nätter på Safaricampen vid Ölands Djurpark nu i juli och det uppskattades av både barn och vuxna. Stugan var liten men praktisk och funktionell och låg precis vid staketet till djurparkens savann avdelning. Så när vi satt på altanen gick zebror och andra djur bredvid och betade. Det var en häftig känsla även för oss vuxna. Dessutom fanns det en egen entre direkt in i djurparken från stugbyn. Enda nackdelen var att man i alla fall var tvungen att gå igenom parken till huvudentren för att hyra skrindor.

Man kunde lösa entre för 1, 2 eller 3 dagar. Vi nöjde oss med två dagar i parken och det kändes lagom. I entrepriset ingick djurparken, vattenlandet och Pirate Island (ett barnvänligare vattenland) samt alla karuseller på nöjesparken och cirkus. Däremot var det som vanligt löjligt dyrt att äta i parken och maten motsvarade kvalitetsmässigt inte de höga priserna. Andra dagen valde vi att ta med oss matsäck istället. Bara en tallrik med pommes frites kostade 60 kronor!


Ungarna älskade Pirate Island med alla rutschkanor och andra spännande saker, vi vuxna hade klart önskat oss lite behagligare vattentemperatur. På vattenlandet var rutshkanorna lite för stora för våra barn, men det fanns ju även grunda pooler att bada i där. Ett stort plus för hela parken var att det fanns papperskorgar överallt och gått om toaletter. Det märktes även på miljön som också var ren och trevlig utan en massa skräp överallt och enstaka överfulla papperkorgar.

På nöjesfältet fanns det mer roliga attraktioner för barnen än vi hade förväntat oss och det kändes skönt att slippa lösa en massa åkbiljetter. Mina ungar åkte spöktåget ett oräkneligt antal gånger! Det kändes även som om man var noga med säkerheten vid karusellerna, men ändå var våra barn stora nog att få åka det flesta ensamma. Det underlättar betydligt eftersom varken jag eller min man gillar att åka, vi mår bara dåligt. Min dotter lyckades vinna högsta priset på godishjulet och fick fyra kilo godis med sig hem! Snacka om att vara lycksalig!


Den tredje dagen åkte vi runt på Öland och tittade lite och badade. Vi var till Borgholms slottsruin och tittade, fast bara på utsidan. Vi var till Ölands Norra Udde och tittade på fyren Långe Erik som barnen klättrade upp i med sin pappa. Vi stannade vid Böda Hamn och badade och åt matsäck, vi fikade och tittade oss omkring på Böda Sand. Vilken camping! Men tyvärr var den underbara sandstranden knökfull med folk som praktiskt taget låg i knäet på varandra. Det fanns ett härligt bageri med maffiga bakverk till förvånandsvärt bra priser.Vi hade en riktigt bra minisemester på Öland och jag skulle gärna åka hit igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar